widget blog


I made this widget at MyFlashFetish.com.

love girl-cn blue

falling object simanis

simanis simanis simanis simanis simanis simanis simanis simanis simanis simanis simanis simanis simanis simanis simanis simanis simanis simanis simanis simanis

moco pet

Thursday, September 15, 2011

kehidupan single kembali

wow wow wow !! haha! well..pagi2 lagi aku dah ade rase firasat yang tidak menyedapkan hati..mmg lama la..nak ditahan mmg susah..x sangka firasatnye tentang nih..huhu
terputus jugak aku nih setelah beberapa kali ada pututs..haha
padahal hal kecik je kot jd masalah der..patotnye aku yg merajok..die plax yg over=.=
ag pon..aku da dpt rse yg mmg mcm nk cenggini..but aku leh still diam je..kalau die x syg aku..wt pe aku nk terhegeh2 kat die..lepas nih x perlu lah nak cari aku lagi..antara aku dan die memang tiada jodoh :)
x perlu nak ditangisi benda yg dah x ade kan.. hidup mesti diteruskan wahai cumy :) mati pon ko akan sendri jugak la cumy..haha

Wednesday, September 14, 2011

kehidupan single kembali

wow wow wow!! haha! setelah beberapa kali putus akhirnya putus jugak sekali lagi-,-..ggrrr~~ haha!
dr pagi td aku da ade rasa macam x sedap hati..x sangka firasatnye macam nih..huhu
tetibe je hilang in relationship..itu pon kak ibah yg bagi tahu..lau x mmg aku x tau ler..
nampak sangat die minta putus..putus diam plax uh=.= macam nih die setel masalah..ggrr~~
aku memang dah agak akan jadi cenggini..aku hanya berdiam je..mlas nk ckp banyak en
patotnye aku yg majok pasal nih..tetibe die yg over en=.= menyanyah jew..
oooppss!! tye aku sedih ke x?? aku x sedih pon.. :)
x mati pon lau ko ptos ngan die.. t ko mati pon sensorg la wahai jumy :D
jangan dicari aku lagi.. aku x kan kembali :)
semua laki sama jew!!

Monday, September 12, 2011

lamanya dah x update..macam2 cite nih..minggu lepas aku ari jumaat gerak JB with yaya, kak ibah n nina,.. 1stday kitorang tido umah yaya.. 2nd time ak g umah yaya nih..kucing die pon da besar2..comel2 aw..n dah ade kucing baru plax uh..esoknye kitorg gerak umah hafiz coz hafiz ajak ada makan2..xcitednye..haha x masal eh.. cume nina je x dpt ikot kitorang...kitorg bwk beg skali coz t petang terus g umah nina..
aku, yaya n k.ibah tggu hafiz kat jusco tebrau..for the 1st time aku g family hafiz..kitorg juz mkan2 je kat sane smntara nk tgu hujan reda.. dlm kul 3 lbih kot hujan da reda ckit..kitorg terus g jusco uh balik coz t kawan k.ibah plax nk jempot, ade makan2 jugak..pergh!! bila sampai ade kucing 2 ekor parsi berbulu lebat..geram siak!! bila di keluarkan macam nak peluk kuat2 kan..tp takot mampos plax kucing uh..hahaha

senja baru sampai umah nina..siap2 mandi..dok tengok tv.. juan ajak aku men mercun..pergh!! banyak jugak mercun die..ape lagi..dah ade peluang aku maen la kan..hahaha
pas uh g jalan2 ngan juan n k.ibah 1 taman uh..malam2 plax uh..g tasek jap..(boleh x bawak duit time uh..huhu) malam2 dok lepak kat dalam bilik..tibe2 juan pon ada dok ngan aku..pas uh die tido sebelah aku..sweet kan..hehehe comelnye die..~ naseb bek budak kecik..hehe

Thursday, September 8, 2011

kertas exam:)

dengan ini., sy mengistiharkan..kedatangan seri paduka., raja2, menteri2 dan sewaktunya dengan mmbawa kertas midexam=.=" bersiap sedia lah anda dengan keputusan yg telah di buat..bhaha x masal -,-'
kali nih aku x kesah aku dpt bape..mmg aku x brsgguh sgt..cume PM dan VC je aku beriye2.. bile dpr je kertas aku terus x bg tau diorg..diorg cmpai nk maen tarek2 plax ngan aku..haha nmpk kan aku mnipu :D
diorg byk kali tye aku punya berapa..mmg aku x bg tau pon..hehe boleh plax aku diam je kputusan aku nih ek..lama jugak bertahannya..haha sampai nk tarik kertas aku..haha wat masa nih baru dapat DA dan DAV..mmg kurang la aku punya..mmg pecah otak la bab2 menghafal nih...sbnarnya aku boleh mghafal..juz aku nih mmilih ckit psal tmpt yg aku nk hafal..mesti nk kne baca dalam suasana sunyi..xde kekacauan,, n masa tuh msti xde masalah..nampak kan macam alasan..tapi tuh betul la :) lau de masalah mmg problem lah aku nih..silap2 kertas uh bace aku..haha! cume masa tuh aku buat ape tah..mmg xde niat aku nk mmbace..haha x masal kan..da la kne masak..pas uh dok tgk tv pas uh bukak fb..mlm2 bute baru nak bce kan..mmg silap la..haha ! cume hafiz je tau aku punya markah paper..tuh pon last2 aku bg tau.. sblom uh aku pon de tipu die..hehe jahatkan aku..lepas tipu die mmg rasa bersalah kan.. daripda aku tipu baek aku x ckp pape..2 yg bg tau uh..hehe
so., tok pengetahuan korang..tgu aku sem 6 bru aku bg tau k..haha

Tuesday, September 6, 2011

dugaan hidup depan mata..gggrrrrr~~~

pagi2 lagi aku dah bangon..dlm kol 7 lebih lah..lia tido umah aku..aku minta die teman aku g sekolah kejap..bile sampai kat sekolah cari cik nab..pas uh terjmpe cikgu halim(buah hati lama..haha) dulu ramai yg berebut nak cikgu halim..hehe cikgu halim ckp cik nab kat bengkel KH.. bile jmpe ciknab.. cik nab suh dtg kul 10 lbih..then lia plax nk blik..hrrmmm aku pegi sorg je la nmpknye..haishh~ xpe la.. tgu pye tgu..dah kul 10.30..siap2 jap suh mama anta kejap then terus aku g bengkel SRT sensorg.. cik nab simpan kat dalam kotak2..bole plax kotak uh bertimbun..bukan maen lame aku meredah onak habuk2 uh-,- akhirnya dapat jugak aku mncri.. waaahhh!! dah lame x tengok hasil kerje aku uh..huhu x sangke hebat aku nih..bhahaha puji diri sndri weyh :D tp yg pling aku kecewa lah kan..papan tanda berlampu x dpt..hrmm may be cik nab dah buang kot,..sayang tuh weyh!! kenangan aku wat welding, ribbet, potong besi.. semue aku wat sndri..x hantar kedai langsong pon..bangga weyh...haha

hampir nak pukul 1..ayah aku hantar g BTS..aku nak balik BP lah..mse aku ngah naek scalator..depan aku psangan kekasih cine..blakang aku de org..dpn cine uh pon de org..tetibe kan boleh plax kiss2 mlut depan aku-,- aku dah pndg tmpt laen..masya'Allah.. x tau ke tuh tmpat awam..konon sweet la..sweet haktuiiihh!! haha x nmpk ke ade org kat blakang nih..bute eh?? meh kple uh..tnjuk f*** kang...haha nak marah je aku at cine uh..sabar je la weyh..huhu then bile aku nak beli tiket..aku g at kaunter yg ade mat salleh plax..boleh plax berpelukan..pandang2 mnje plax gitu..aku dah gelak sensorg en..haha adoyaiii
pas uh pandang depan..leh plax nk kiss2-,- masya'Allah.. dugaan2..boleh lagi berasmara en.. ape dah jadi ari nih weyh..menyanyah je..harap2 x jd lg lah kan.. bile dah cmpai terminal BP, ak naek bus..aku cari tmpat dduk..tgok2 blakang uh mcm x bg..ad cine tue uh mcm nk bg..ak x nk..then aku nak berdiri leh plax die bg aku dduk sblah die..aku fkir its ok lah kan..die mmg peramah..fasih bhase mlayu die,, die ckp die byk kwn org melayu..mcm2 la die cite..tp x igt en..die boleh plax nak ajk aku makan minggu nih but aku ckp aku g JB nak raya umah kawan..die kecewa la ckit..ehehe selamat la jgk ak nih.. die mcm nk no aku..ak buat2 x fhm die nak no aku..last2 die sndri bg no die..nme die richard..(org tue gatal mahcho..haha) boleh tahan gak muke die..tampan, kacak..bhahahaha!! geli gliman aku berkata2 begitu=.=

Friday, September 2, 2011

raya kat umah sendiri je la weyh!!

weyh!! bangon dr tido terus dpt 15 hinggit la weyh!!haha korang ade ke mcm tuh?? xde en..lalalala~ x yah g mane2 der..mcm raya kedue uh..aku bangon je tibe2 ad 30 hinggit..waaahhh!!! ade ke weyh!! hahaha seronok weyh!!masyuuuukkk~~ehehehe

then mama aku masak spagetti..huhu sedapnye~~ nyum nyum nyum.. pas uh pakcik aku leh bg ikan talapia 3 ekor ke 4 ekor..pergh!! bukan main besar lagi tuh..hohoho mama aku siang ikan uh..t mlm nak bakar..hehee nyum nyum nyum..sedapnye mkn mlm nih..x sabarnye tunggu mlm plax..huhu then mama tibe2 ckp nak belikan camera..mama tye jenama ape..akk nak nikon D5100..hehe minggu depan mama nak beli..huhu
x sabarnye~~ alhamdulillah..bersyukurnye aku..^____^ aku gembira sangat dapat family cenggini..meriah bebenor.. brgaduh bertumbuk lg tuh..haha minggu depan plax ayah aku nak tambah depan x silap aku..makin lawa la umah aku t..hehehe bulan depan la nampaknye aku leh tgk umah aku nih..sabar ye cumy ^_____^


pergh!! dr tgh ari dok menghadap tv pas uh on9..pe seyh...xde ke org nak ajk aku keluar..haha mmber2 semue bz...ggrrr~~ fikri lak petang baru nak ajk g umah die..mmg aku x pegi lah kan-,- jom la sesape ajk aku kuar g KL!!! huk3 busannye dok umah..sensorang lagi tuh..urr~~ td aum mesej bole plax die tengok wayang kan=.=|| ckp xkan tgk..last2 tengok jgk..dah agak punya mesti x tahan punya..alasan die kawan2..puiihh!! hahaha!! mampos aku kalo die bace nih..haha(gurau saje ^_____^) untung la bole kuar..tengok wayang lg tuh-,- sesapa ade nak ajak aku kuar x?? buat contract tok 1 ari je..hahaha ramai2 pon xpe..hehe walaweh!!! jom la weyh!! single ke double ke kite wat mcm kite single,...bhahahaha!!!

Thursday, September 1, 2011

beraya dengan kawan2 :D

akhirnya dapat jugak beraya umah kawan2..tp x semue..kalau anis x ajak dtg umah die mmg aku xkan keluar langsung dr umah nih ha..sampai je kat rumah anis..x sangke adik die dah besar..comel lagi tuh..aku terkejut gile bile aiman nih nak dengar azan..khusyuk giler die dengar then bile habis die tadah tangan..terus amin..wlaupon die lom pandai bace doa kan..cuummeeellnyeee~~ die wat cenggitu..huhu susah seyh dapat tengok de baby mcm uh dlm seumur hidup aku lah ^__^ yang datang kat umah anis uh nasrul n fara nasuha jew..fikri plax lambt sgt..lame giler kitorg tgu2..kitorg terus makan je la..perut dah lapar en..peduli hape..haha bile dah lama x jumpe mcm2 cerite lah kan..asyik ketawa je... si nasrul nih plax tetibe ckp "ketawa ko langsung x berubah" hehe yekew..haha (ketawa je aku mmpu mse  uh..hehe) bile habis mkn pon kwan2 x dtg..last2 kitorg g umah safwan..boleh plax die ngah syok tgk tv kan-,- bukan main lme kitorg tggu..huh juz nasrul je x follow kitorg..hrmm si paly nih boleh plax memain kan..org ajk die beraya boleh plax die ckp die kat mesir.. mesir lah sangat kan..tp mcm mne aku boleh dengar iklan tv malaysia..bongoknye paly..haha nk mnipu x mnjd..ggrrr~~ g umah safwan leh plax dpt duit raya kan..tp rm1 :( haha syukur la jumy weyh!! td bile dpt duit raya bukan maen malu lagi kaw!! dalam hati bergumbira kaw ye!! hahaha then kitorg mnuju ke rumah nad plax..ingat safwan n adli follow but x jd coz diorg g umah dedy..urr~~ lepas g umah nad ingat nak balik..boleh plax diorg ajk g umah muiz kan-,- aku da la malas..diorg sgaja nak kne kan aku..ggrrr~~ si fara nih boleh plax ckp kan raya..nk mrapatkan hbungan kaw balik..x baek gadoh=.= urrr ye fara..aku mnurut kate die..sampai je kat umah muiz aku terkejut gile..langsir oren, alas meje oren, coklat perisa oren, dinding kat blakang pon oren x silap aku lah..haha anis ngan fara da mula dah nih..die sayang ko nih jumy..banyak la kaw..dlu aku maen2 je la..x de pon ad hati ngan die-,- ternampak plax muiz nih..eh! mmg la nmpak..dah kate rumah die..bengong la kaw nih..ggrrr ok! haha then tibe2 ummi(cikgu sekolah taw) die kuar..eh nih kawan ke...x penah nmpak pon..mule2 die igt kawan akk muiz(urr muiz de akk kew-,-) then kitorg ckp la yg kitorg sekelaz dlu.. tbe2 ummi die tnjuk kat nih awek cape..urr budak2 nih mula dah..boleh plax ckp aku nih awek muiz..ya ampuunnn!!! mampos aku..aku ckp la bukan..urr diorg boleh buat ummi die cye..=.=|| time nak balik uh..mak die bg duit raya!!!!! rm5!!!!! hahaha!!! syiioookkk!!! bile salam kan..ummi die boleh ckp kim salam kat mak yea..urr ok :)<--fhmkan syuman ape nih..haha lepas uh terus g umah fara coz da alang2 dekat kan..lepak2 kejap smntre sbelom balik nih..huhu
seronok dapat jumpa kawan2 lama..tp harap2 dapat jumpa kawan2 yang laen pulak..x sume yg dpt jumpe ^____^

Wednesday, August 31, 2011

bangon je pagi2..adik ckp abg maih de bg duit raya..mama ckp die dah balik..grr~ cepatnye balik..pakcik bobi?? die g kedai jap..ooww... lepas adik aku mandi,, adik aku bg rm10..(hehe dapat lg weyh!!! :D)
tibe2 mama aku menyampuk.. semua org anggap akk kecik lagi..ramai yang x anggap akk besar lagi.. (ggrrr~~ ape seyh-,-) mgkin tiap2 taon asek jumpe je..mmg la x fkir brubah.. choiii!! haha
aku dah mengelak kot dr terima duit raya..malu aku bile dpt duit rye..aku x ckp pape terus dibg tgn tibe2 ade duit(waahhh~~ jatuh dr langit kew??ke magic???haha x masal-.-') yg kawan aku nih plax ckp "dah rezeki jgn ditolak"-->aku terus tersenyum..hek3 :D

Tuesday, August 30, 2011

SELAMAT HARI RAYA!!

hari nih meriah la jugak raya tahun nih..dah la mlm td tido lambat..ingt x pegi sembahyang raya..but mama aku dah bangunkan aku pagi2..da alang2 terbangun aku terus je mandi..dalam kul 8.15 kitorg gerak g masjid langat..fuuhh! masok2 je dah penoh..bile pegi kat sebelah nasib baek kosong lagi..huhu akhirnya dapat jugak tempat..dah due tahun x pegi masjid..aku n mama sembahyang sunat tahhiytul masjid..hrmm tibe2 perasaan aku jadi hiba..aku sedih semasa sembahyang.. mungkin aku dah lama x pegi masjid kan..lepas solat uh..aku duduk diam..nak nangis tp aku tahan jugak coz mama ad sebelah..malu deh..haha masa solat raya uh aku pon ade la jugak rasa sedih..huhu terharunya.. mana la tau nih mgkin kali terakhir kita sembahyang raya..dah la setahun skali kan..
sampai je kat rumah..mama ajak g umah wo ayah didi(pakcik) hantar lauk sambil beraya katakan..hehe pas uh g kat umah makcik n macik ros..hrmm kat rumah makcik ros uh..anak die langsung xnak g umah orang..ayah die ajak boleh die ckap x nak la..ayah je pegi.. ayah die ckp kalau kita ajak org suh datang umah..tp bile org ajak kite datang rumah kau x nak.. pegi duduk je.. anak die tetap x nak..blajar je tgi2 tp mcm nih kan..hrrmm then kitorang g umah wo mak wedi.. perghh!!! sume rumah yang kitorg g dapat duit raya banyak..skali 10 ngan 5 hinggit..huhu tuh baru family sebelah mama.. sekarang masanya tuk pegi rumah sedara belah ayah kat klang.. aku, mama, n ayah je pegi..adik aku malas..puiihh!! pemalas punya budak..haha 1st g umah pak mansor.. dapat 10 hinggit then ziarah kubur atuk aku belah ayah..pas uh g umah makcik ijah..dapat rm5..hehe
g umah sedara je dah dapat duit banyak..hek3 raya tahun nih best ckit jew.. tggu raya kedue plax..tah bape plax aku kumpul..hehe

Thursday, August 25, 2011

shopping raya di bp !!

 hari nih da la last day kat bp for a while..coz cuti raya kan..n today adalah last paper mid examination..wahhh!! terasa merdeka!!! oppsss!! jgn nak merdeka sangat lah kan..final exam lagi =.= aduh ! haha
for sure sebenarnya aku patot kuar minum ngan hafiz..waaahhh..da lama x together kan..last2 time kuar exam..x jd en...huhu ag pon azim bg die tompang ke JB but itz ok babeyh! haha aku de agak la jugak mesti x jd..x sgke aku betul..hakhak ! lg pon mlm2 dah jnji ngan dak2 umah nak kuar g sahur..

hari nih aku berbuka kfc ngan yaya, nina, kak ibah, also aqief myampok...hahaha selepas menikmati makanan kitorang g jalan2 1 summit..last2 aku jumpa pkaian yg aku minat..n kawan2 pon kate sesuai.. n aku wat decision tok bju raya aku..huhu x sabarnye nak pkai...huhu
sampai je kat umah...smntre nak g sahur kat sport light..kitorang layan tv dulu then fb..tibe2 hujan lebat turun..gggrrr~~~  mmg lebat giler... dalam kul 1 lebih kot baru reda sikit..lama giler nk reda..x sabarnya aku nak mkn kuew teaw tomyam..huhu bile sampai situ..aku ternampak.. azman, zukri topup, spy, rahimie, asnawi ot..ha! tu je la.. tibe2 renyai plax.. pas uh akk uh suh mkn kat bawah bangunan uh..kitorg bawak meje skali.. ketike mnunggu mknn smpai..geng2 umah aqief plax smpai..x sangka ramai plax..huhu seronok masa uh..then lut pon datang jugak..asek ketawa je 1 malam uh..huhu tibe2 hujan makin lebat en masa uh..mmg x dpt nak balik la kan..uurrr~~ tibe2 spy jerit ada tikus..ape agi..aku terus mlompat naek atas kusi la jawab nye..gggrr~~ mmg betul ada tikus masa uh.. geli aku..-,- dalam nak dekat kul 3 ke 3 lebih baru kitorang balik..lama jugak kitorang menapak kat sana..huhu

Monday, August 22, 2011

tibanya hari raya

bila raya dah tiba..sume sibuk buat kueh raya..ade yg beli terus je..beli baju raya...kalu boleh 1 set rumah nih beli semua...haha ! semuanya nak nampak baru.. masing2 menyibukkan diri untuk persiapan kali nih..
x sabarnya aku nak balik rumah..mlm raya wajib masak lemang depan rumah..lau banyak, ayah bagi jiran..bila pagi raya macam2 makanan ade..rendang daging..lontong, n ofcoz wat bakso...bakso uh prmintaan org ramai..lau x memg x buat..huhu ramai jiran suka bakso mama aku.. <3 lau nak rasa jemput singgah ye :)
hrmmm..aku rasa raya kali nih x meriah kot..masa dulu ramai gile yg datang umah..taun lepas x meriah sgt.. kali nih aku x tau lah ape yg trjadi plax ek.. oohh ye..aku lupe..tahun lepas ayah aku balik indonesia..g raya kat kampung..memang sunyi kat rumah lau ayah xde nih.. kali nih ayah aku plax x jd balik kampung..aku baru nak ikut balik..last minit baru tau x jd..mmg kecewa la..mlm td pakcik aku dah suh aku balik naek flight sensorg..urrr..mmg mmpos aku..da la sensorg =.= pakcik aku plax balik 26.8 nih..time tuh aku baru gerak balik umah aku..ggrrrr x dpt beraya lagi kat indonesia...hrrmmm
x sabarnye aku nak balik rumah...n harap ada ramai sedara(t bole la aku dapat duit raya banyak2..hahaha)
di pagi raya nih la kesempatan tok kita bermaaf2an.. perghh!!! msti banyak dose aku kat mak ayah..ngan sume org...waaahhh! MINTA MAAF SUME-->sambil tunduk kan badan :)





dengan kesmpatan ini saya ingin mengucapkan SELAMAT BERPUASA DAN SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN ^______^
kata2 awak buat saya sedih :'(







































SAYA TAK SANGGUP KEHILANGAN AWAK!

Thursday, August 18, 2011

lamenye tak update..padahal 2 hari kot..hehe dah macam2 cerite aku nak post nih..
1stly..aku termimpi sir bob(lecturer photography)..sir bob asek puji aku jewh sebab aku punya assignment..walhal member aku yang buat-->yaya n k.ibah.. aku langsung x buat ape2 pon keje..dah tu aku terasa bersalah lorh kan..ade ke patut org lain yang buat kerja..aku yg dapat "nama"..mana boleh..kalau aku pon xnak.. dalam mimpi uh ade lorh jugak merepek dan bertambah x betul=.= tp aku x nak cite..huhu

semalam,. kak ibah balik je dari bazar tibe2 kak ibah cakap hafiz excident!! oh no!!! dalam fikiran aku dah macam2 yang aku fikir..mesti teruk giler.. 1st aku x percaya.. aku tanye ag..urr x mungkin lorh..last2 aku kol die..upenye x teruk mana lorh.. wat saspen aje..cume ade luka kat kaki..k.ibah cakap teruk..hhrrmmm padan muke,..nih mesti gara2 blagak bawak basikal..haha len kali hati2 taw wak..<3

hrmm..hari nih saya dan awak mcm renggang sikit..nih sume gara2 xde cluz sangat..huhu da lorh nampak cam lemah jew td..td pon macam sye nih x wujud plax dalam cluz uh ek..haha
urrr tadi aku dah salah faham bile chat ngan die... die ckp "Ow,sye mls ar wak,naek bas,.penat...lau awk ade ok gk,hahaha" "sye???­­ ade kne mgene kew??­­huhu­­" "Ow xde ea,ok,,"
bila aku tanya kawan2..diorg marahkan aku..hehe upenye salah aku...mne lorh aku dpt tgkap masa uh=.="
sorry awak..saya dah salah pulak tadi..hrrmm

Monday, August 15, 2011

saya harap awak x macam tuh :D

fuuhh~ nasib baek hanya mainan mimpi(dalam bulan pose??) ke hanya aku terlalu banyak berfikir?? ke ?? hrmm x nak lorh ckp..aku takut.. ape yang aku mimpikan.. die tunjuk mesej kat aku.. aku baca....then aku bukak msej laen..tibe2 ade mcj pompuan laen..siap panggil abang sayang..hhrrrmm mse uh hati aku hancur giler..aku nak nangis depan die..tapi aku tabahkan hati..aku x menangis pon..die cuba nak rampas balik enfon die,,p aku sempat tukar tmpat laen..die x syak apa2 pon..x silap aku..enfon uh mcm enfon lama die.. depan die aku still ok..ecad pon ade dlm mimpi uh..aku bg tau kat ecad "tolong bg tau kat die..jangan suka sangat maenkan perempuan.." sambil tersenyum:) 
then aku wat layan x layan je at die..yaya n kak ibah pon ade..:) aku harap ini cuma mainan tidur..

Sunday, August 14, 2011

hutan lipur di bukit perdana batu pahat :D

fuuhhh penat giler nak mendaki bukit nih..kalau tak pakai tangga kan senang..naik guna tanah tu sudah..:) seronok memang seronok..tau ta kitorang pegi masa bila??? masa puasa nih..semalam terjadinya pendakian kitorg..huhu aku pinjam camera hafiz d3100..kalau aku nih bukan awek die mesti die x bg kan..^__^ aku nak pinjam nih pon takot2..orang punya kan.. kalau boleh memang ta nak guna..disebabkan nih assignment terpaksa lorh pinjam meminjam..1 hape pon aku ta hantar lagi kat dalam FB.. bukan takat aku je..member2 aku nih pon ta hantar ag..yang tade camera nih memang susah..hidup memang kena pinjam..tapi insya'allah lepas raya nih dapat lorh beli camera sendiri :D(mama ! nak nikon D5100..hehe) meminta je tau aku nih..payah dok nak cari duit beribu dalam masa yang singkat nih..nasib baek ada ayah n mama..x payah pikir mana nak cari duit..haha(jahat2 ^_^)  sayang korang <3 bila aku dah keje..aku pula tanggung mak ayah aku..x payah diorg nak susah2 keja lagi kan..insya'allah..amiiinnn :) 
malam sebelum nak gerak..macam2 kitorang fikir nak amek gambr kat mana.. mula2 kat tasik Y..pas uh JB plax..then melaka plax..adoyai..aku dah takot g jaoh2 nih..da lorh camera orang..dibuatnya hilang..mampus aku..mne ko nak cari ganti kalau hilang?? ntah..haha tu je yang aku mampu kata :D aku cakap kat diorg kalau nak pegi jauh, tuan camera nih bg kew?? then drpda tertanya2 baik tanya tuan nya terus..nak sedap kan badan baek tanya kan..lega sikit kalau dapat ke ta dapat en..aku da dpt merasakn memang ta dapat...x sangka memang betol..haha mesti lorh ta bagi ngok..jaoh dok..haha
esok pagi bangon je dari tido..dok termenung kejap..tengok budak2 nih tido..bila yaya bukak mata..then lama2 pandang bru ingat nak g amek gambar..haha suh yaya bangon k.ibah..dah mandi kitorang gerak.. eh!! kejap ! nak g mane nih??? urrrr~yaya ckp JB! mampos aku..haha then k.ibah tanye peneng mane tempat paling best..dalam banyak2 senarai yang diberi.. akhirnya  bukit perdana jadi pilihan :D
1st uh memang dah ingat nak bg mesej kat hafiz..tp boleh lupa kan..memang aku lupa gila..tp nak wat camne..last2 kena ngan die..haha amek kau ! hehe
masa otw nak ke puncak aku jumpa labah2..xcited tengok


then aku terjumpe pokok yang macam kat bawah nih..boleh ek die tutup zink 2 ek..


aku ada hampir nak terjatuh masa jalan..aku ta tau kenapa..pening kot..huhu yang nih memang aku ta bagi tau kat hafiz..haha ag pon ta penting sangat..sikit jew..x jadi pape pon..banyak kali kot nak terjatuh..memang klakar bila ingat balik..nasib baek ade besi kat tepi uh..lau ta..alamatnya tau2 je lorh..hahaha

semalam aku snap2 gambar rambut pendek aku..hehe skarang rambut aku dah pendek..cuummiiiiiilll~~ bak kate yaya,..huhu
nih lorh gmbr terbaru aku ^___________^

cak!!! haa pe intai2..hehe

nih gambar before nak g MCD :) im loving it ^______^
 with my fwenz !


 time to eat MCD for the 3rd time ! huhu
 wah3..muke aku...nyum!3 hehe
 yaya ckp muke aku comel.. aqief plax ckp setan baek..hahaha
berdekak siak nengok muke aku yang nih :D
 GCB siak !
 tomeynye tonyek yaya O____^
seeewwwiiiiiittttnyyeeee kawan2 aku..hak3 :)

Sunday, August 7, 2011

semangat yang hilang??

aku boleh down lau cenggini..aku down giler bile pelajaran VC..hhrrrmmm
aku x berapa nak "genius" bab visual communication nih..ggrrrrr~  macam2 yang aku pikir 1 ari nih..bukan takat ari nih jew..tiap2 ari kot. boleh ke aku bawak subject nih?? mampu ke ke aku buat?? aku x mampu dgn idea2 yg pelik nih..kalo animasi nih aku pandai la jugak.. memang la kadang2 aku de mcm giler2 ckit..tp aku x pndai nak tnjuk lorh dlam visual communication nih..mcm x sampai..bile sir ckp cenggitu n tgk kwn2 lebih BIJAK dr aku.. aku cepat down..hhrrrmm tolong bagi aku semangat :') tp sir aidil suh aku buat komik but aku x berapa nak pandai lorh kan..haha aku suke melukis saje2,. betul kate sir yg aku nih suke melukis saje2.. sir x bg..harus ade function knpe aku melukis..hrrmm tapi ape yang aku minat nak buat animation aw..tp sir bg harapan aku buat komik..aku x nak..coz macm ramai pelukis..aku tkot nak pergi kearah uh..:( slalu tanye aku penah gune pen mlukis ke??(ofcoz la penah..dr f4 aku gne) penah hantar lukisan ? (penah ^___^) macam2 soalan die tye at aku kalo aku kat depan..macam berharap sangat aku nih jd pelukis komik.. tp mampu kah aku?? inikan pula komik yg aku ngah buat nih x siap2..mcm dah ptus asa ko tau x..ggrrrr~~
selama nih aku cuma berharap mnjd seorg designer o buat animation.. perghh!! lau bab photography nih aku memang dah "expert" giler.. hahaha aku x minat la dlm bidang nih jugk..huhu
hrrmmm...ape yang aku harus buat??? aku x nak gagal dalam semua bidang.. tp kan aku nih kan jenis yang suke buat semua..aku kan suke benda yang mencabar.. kenapa ngan aku sekarang ??? mana semangat aku yang hilang???

Saturday, August 6, 2011

layan hindustan beb !

da bape tahun tah aku x layan hindustan..tibe2 td at tv3 mcm best plax cite die en.. memang siokk~ haha !
giler klakar lorh..cite die mengisahkan tentg sorg laki nih x percaya tntg perkahwinan..laki uh lebih suke main pasang..memg kaki pompuan aku ckp.. n sorg ag pompuan uh pon came.. cerite nih memang dah bole agak ape yg akan terjd nti..mcm cerite biasa..tp ad kelainan sikit..memang best n klakar lorh.. masing2 x suke sama suke..
dalam cite nih banyak unsur2 menggoda lorh..(hehe) teruk gile.. memang "seksa" lorh pompuan uh..gaya nak menggoda aje..haha ! "masyarakat2x" :D last2 diorg bersama jugak..hapy ending akhirnye :)

urr~~ td aku tengok blog hafiz..klakar giler.. tergelak2 aku dibuatnye..haha ! bole plax die lupe en pasal mrtabak aku..=.=" p naseb bek igt balik.. aku dah agak dah..mesti die lupe..ggrrr~~  then bole plax cakap aku mcm LADY GAGAP?? hahaha menyanyah lorh die nih..huhu tembak kang baru tau..haha
rambut aku dah pendek..paras atas bahu..x sangke ok ngan muke aku..huhu ramai org cakap aku macam rihanna..yang si hafiz je yang pelik..haha ! :P

Thursday, August 4, 2011

pasangan pelik ??

aku lorh tu ! bg aku lorh.. x pernah dalam hidup aku putus pas uh kapel balek tak sampai 1 hari..bape jam je=.="
awak..awak tau x..1st awak kol..sye mmg sgje xnk angkat..sye sengaja je wak. mase uh saya sakit hati.. hrrmm lpas uh sye tgu awak kol tok kali kedue..tp x mncul2 jgk..hhrrrmm dalam hati saya ckp xpe lorh..biakan je..dah x boleh nak teruskan kot.. sye dah agak awak mesti kol skali je kalo sye x agkt.. lepas buka pose uh..dah cuci pinggan en tibe2 ade org kol..nama awak terpapar.. saya suke sangat :)..p saya masih dalam ragu2 sama ada nak angkat or x.. akhirnya saya angkat juga.. tibe2 awak minta maaf..saya cume mampu bekata uurrmm2.. then awak terbace saya punya blog(uurrgghh!! npe die bce..kan aku dah malu..~_~)..awk sedih...(saya pon sedih wak bile baca balik..huhu) awak cakap x jadi yg tadi uh eh.. terus kan balik(haha)
saya diam..tak terkata2..pe yang saya harap terjadi.. awak ade tanye "awak gelak eh".. sebenarnye saya ketawa kecil je..hehe sebab kelakar wak.. macam bodo je..haha ! bercinta memang bodo eh ?? haha ! menyanyah lorh ko nih cumy ! saya terime awak sebab saya sayang awak lagi tau x !! lau x trjadi mcm malam tadi mesti x berlaku perkara yang sama macam nih..huhu
saya teringat awak cakap "dpt sye ni yg bangang" (awak memang bangang eh ??..hahahaha kidding !) yang x leh bla awak taep yang mak awak cakap awak nih baek orangnye..--> baek lorh sangat..hahaha !<-- itu kata2 saya masa saya ngah marah..  bile baca balik yang kite gadoh2 uh wat saya ketawa jew.. face 2 face lorh babe ! hahaha !cm nak gadoh betol jew.. awak gune besi, saya gune topi kontraktor.. haha ! 
lepas nih..saya kene mengalah lorh cam nih.. xnak ia terjadi lagi.. penat dok..kang menangis2 sampai banjir umah nih kang..x sanggup aku..haha ! tengok2 esok bengkak mata cam kene sengat ngan lebah.. kan da x memasal.. haha !(nampak kan aku menipu..hek3 !) 

putus jua akhirnye~

benda dah jadi..nak wat camne en..huhu
xboleh nak diteruskan.. dah tak boleh nak masuk kot.. dah 7 bulan 1 hari kot..huhu
4/8/2011..kul 2:56 adalah hari "keramat" bagi aku..hak3
masing2 x kenal lagi diri masing2..cmne nak kenal kalau die pon menyendiri,..kalau dah begitu..aku pun ikut lah rentak die.. aku mne lah tau bile nak jmpe aku..aku pon dah jadi macam xde ape2 yang berlaku dalam hidup aku.. seprti single. memang lah betul ape kate kawan2 aku.. banyak berbual dalam mesej je..(itu pon jarang weyh=.=") macam mane nak kenal seseorang uh weyh..bile aku rapat ngan kawan2 sekelas yang da lame bersama uh pon jelez..tau pon..sebab awak xnak masuk campur hal saya.. yg mase at kelas aku minx tolong spy sebab aku memang slalu minx tolong die kalo bab2 laptop nih. mane lorh aku reti sangat.. spy uh dah penah sambung blajar pasal computer nih..lau awak..mne la saya tau awak pandai ke x.. lg pon awak x bg tau langsong tentang diri awak..kalau awak x bagi tau..lagi lah saya xbg tahu..:')
lau awak senyap lagi lorh saya senyap.. kalau saya dok borak2 ngan kawan2..x sama macam borak ngan awak..sbb awak x penah nak rapat ngan saya..macam asing plax en..huhu
sakit hati awk, awak tau.. sakit hati sye mcm mane?? ade awak tau??hrrrmm
kalau aku dah anggap diorg kawan..tetap kawan..aku x kan ade hati kat kawan2.. memang susah bg aku nak terime kawan sebagai kekasih. kalau aku dah sayang orang uh..hanya die sahaja aku sayang..sayang aku bukan untuk orang laen., hanya untuk die sorg. 
cara awak cakap ngan saya macam nak kate putus. saya dah lali wak.. saya dah x boleh nak wat ape..itu awak punye keputusan.. saya x nak cakap putus sebab x sanggup..saya hanya menurut walaupon hati kate jangan..(tangan ni ha jahat sangat taw cakap nak..haha)
secara jujurnye memang aku x boleh terime..but ape boleh buat.. aku terime dengan redha,..hek3 :')
 itu ape yang saya rase wak..tak tahu lorh pasal awak macam mane..  awak cakap awak banyak agi nak cakap..tapi x cakap2(bisu hape?? hek3) macam mane saya nak tau..awak jenis macam simpan..saya pon macam uh.. kite x serasi mcm "x" awak en..huhu kan perbezaan kite boleh berkongsi..sye boleh tau awak n awak tahu saye.. pernah jugak saya terfikir mesti awak nak mmpermainkan sye je kan..huhu yelorh..ape x nye..(awak tahu ape maksud saya ^________^)
masing2 macam x nak putus en..itu ape yang aku rase..x de sape nak halang kan..kalau lah aku ade kuasa patah balik..fuuuyyoo!! hebat nye aku..hak3
masing2 xnak mengalah...kalau lah aku mengalah mesti x jd cenggini en..huhu
well..ape boleh buat..bile marah memang x boleh nak fikir ape en..(menyanyah en..huhu)
ini lorh sedikit drama cinta pasal aku..ia berakhir ngan cenggini..:') sobb2x hek3

sepah menjadi juara maharaja lawak,
sayang saya masih kat awak,
kat kedai jual tahu,
saya harap awak tahu.

jiran sebelah dah nak beranak,
kalau itu yang awak nak,
sakit cik kiah dah reda
saya terima dengan redha.

kawan saya terkejut x terkata2,
macam yang awak kata,
ayah saya keje sebagai pemandu lori,
THE END OF STORY :)
(PANTUN NIH MEREPK TAU X..HEHE)

Sunday, July 31, 2011

bermulenye bulan ramadhan

wah!! rindunye nak berpuasa di masjid kat hulu langat nih..hrmm da 2 kali ramadhan x g masjid termasukbulan nih..dari aku form bape ek aku g masjid?? f2 o f3?? arrgghh!!! lupe deh..hoho rase2 cmne lorh ngan bacaan mengaji aku nih ek..??
sejak sambung blajar nih..dah x boleh buat perkara macam dulu..sume dah berubah.. kn kn kn~
hrrmmm rindu nak tadarus...rindu bau masjid..hrrmm cmne lorh rupe masjid skunk nih ek?? hari2 nampak kat luar je..huhu  rindu ngan kawan2 kat masjid plax uh..taon lepas da lorh xdpt g smbhyg rye..coz x sehat,..bile raye dok umah jew ngan muke pucatnye..urrgghhh~~ harap2 taun ni aku sehat..amiinnnn......
taon nih aku nak sembahyang raya., nak mnx maaf ngan mak ayah..n yg penting skali duit raye..hek3
mcm taun lepas..aku x sangke aku dapat duit raya..hehehe banyak jgk dpt dgn keadaan yg dah berumur nih..hehe
dengan kesempatan nih.. aku nak mengucapkan selamat berpuasa pada tahun ini..jangan ponteng2..ingat tuhan nampak ape yg kite lakukan.. solat tarawih pon jangan lupe.. tadarus uh yg paling best..huhu
apa yang penting...kite lakukan lorh tanggunjawab masing2 yg ALLAH beri... dapat pahala wok!!!
cpe yg x nak..apa yg kite buat dapat ganjaran...ingat murah kew?? mahal pahala tuh.. wat pahala uh senang hape..bukannye susah..malas uh kite kene tentang!! chaiyok!!! mesti boleh punye...lawan setan2 yg ade kt dlm diri uh..huhu

Thursday, July 21, 2011

perbezaan??

yup!! aku n die amat berbeza..aku mmpunyai personaliti yg hyper n die pule seorg yang serius..banyak lagi yang aku x faham tentang die..n aku pon cme.. lagi pon die mcm xnak berkongsi..n aku pulax segan..lau org tanye baru lorh aku jawab kot..lagi pon kitorang memang jarang berjumpa..jumpa pon cenggitu jew.. aku rase kitorg nih macam xde pape..secara jujurnya lorh kan..aku rasa sedih lorh jugak..ape yang aku rasa sekarang nih macam x guna bagi die..ade yang tanye..nape x cari laen?? aku xnak..aku still boleh ngan die..lagi pon baru kan..memang lorh die x berapa amik berat sangat pasal aku..hhrrmmm sayang ke die kat aku..?? kadang2 aku pon tertanya betul ke nih??? xpe ke die x peduli sangat pasal aku?? kenapa x heran tentang aku?? kalau die x suke aku..leh cakap direct kan?? aku rase macam single :')
hati aku rasa hiba seyh!! selagi aku tahan air mata nih..semakin seksa batin aku..hahaha
skunk nih baru aku perasan nape die cakap "spy pakwe baru x nak cakap"..rupe2nya die jelez.. mane lorh aku tau.. lagi pon aku ngan spy dr sem 1 kot..x penah rasa pape..hrrmm sebab die x amik tau lorh jadi cenggini..nape aku leh tau pasal die walaupon x berapa sangat..kenapa bukan die?? aku x kesah pon die nak geng ngan wawa pon.. aku memang da bese ngan dak cluz 2..xkan x tau kot..kitorg memang cenggini,.. bile da x leh tegur n x leh dah rapat ngan dak2 cluz 2..aku rase laen.. da x macam dulu.. awak pon kene jugak faham saya..jangan lorh salah kan saya walaupon kesalahan uh bukan saya,,. saya x sanggup wak..kenali lorh diri saya..aku leh dgr kate die..n lau sye xdpt nak ikut awak..jangan lorh marah.. bile saya ajak awak..x penah pon awak nak..awak x tau ke perasaan saya macam mane masa uh..saya pendamkan je.. lepas uh saya hanya berdiam..bile awak ajk je sye ikut.. selama aku pendam..tetibe hati aku jd x tahan..aku nak menangis..saya da xleh simpan wak.. saya pon ade perasaan.. pape pon saya minta maaf..

Tuesday, July 19, 2011

yang mana 1???

sekarang nih aku pening..yang mana 1 betol n mane yang tipu..sane cakap die ckp cenggitu..yang lagi 1 cenggini..haishh=.=" semakin beruban dah rambut aku. hrrmmm tp aku menilai dr diri aku macam mane orang uh.. x peduli lorh org kate die begitu atau yang cane cenggitu,. masing2 ade keburukan diri masing2 kan n keistimewaan masing2.. kite terime je lorh pe kekurangagn yang kite ade..aku pon pasti ade kekurangannye..

sekarang aku nak lari dari tajuk aku..huhu
hari nih aku menangis entah kenapa..aku pon x tau..diorang cakap aku moody je..muke macam taek unta..(haha)
aku rase diri nih macam keseorangan..n ape yang aku fikir sekarang nih masalah aku yang aku x usik langsong tetibe aku yang kene.. sedih gile.. bukan aku sengaja untuk dikenekan. tetapi kesalahan diri sendiri, aku jugak ke yang kene?? aku x takut die nak buat ape kat aku..bukan kesalahan aku langsong.. aku x nak cite yang mendalam pasal nih..x pasal2 aku yang kene.. then aku x nak pindah rumah..cukup lorh kat cni..aku x nak rambut aku tumbuh banyak uban kang..cukup lorh ape yang aku lalui sekarang nih..ini pon dah teruk bagi aku..jangan fikir orang yang ketawa nih x boleh menangis pulax..kadang2 lorh aku ade perasaan..hehehe
ape yang aku harapkan adalah aku x nak keadaan jadi semakin teruk..insya'allah ^_____^
sok jangan tanye kenapa tibe2 mate aku bengkak..faham2 sendiri sudah..hehe ^__*

Thursday, July 14, 2011

hari nih ade kelas photo studio.. kami belajar tentang.....uurrrr pe ek?? alorhh bende yang tangkap cahaya uh..kat lense uh..aduh lupe lorh..hehe
kitorg kene amek gambar tripod..gune 5.6 cmpai 22..kne tengok ape bezenye(igt aku ek..huhu).. lepas budak laen amek..turn aku plax..hafiz ade..hehehe bile aku ngah khusyuk amek gmbar tetibe die boleh plax amek gambar aku en=.="(terkezut mak..hahaha) aku segan lorh seyh..hehehe gambar yang aku amek pon lawa jugak(pandai pulax aku amek gambar nih..huhu) then..sir bob suh turun bawah g amek gambar at sekeliling dgn care yg came..urrmmm aku nampak hafiz x gune camera..ape agi..aku pon try lorh pinjam..hehe(malu aku time uh^__^)  aku tengok gambar at dalm uh..x sangke memang betol die amek gambar aku..time aku gelak pon ade=.="(malu malu malu!!huhu) hrmm dah alang2 aku pegang..aku pon try lorh..coz x lame agi aku akan mggunekan nikon :) insya'allah..huhu
skunk aku dah pandai ckit2 jew gune camera nih..huhu aku memang x minat cangat pasal photography..memang bukan minat aku pon..juz sje2 suke boleh lorh..aku lebih minat pade melukis n animasi..:) doakan aku berjaya dalam bidang nih ye ^__________^

peliknye~~

apa lorh masalah ko ngan aku ek?? cari pasal ngan ko..x penah pulak. x faham lorh..tetibe je wat muke. kadang2 je tegur. memang x faham lorh aku nih.. mcm nak cari pasal ngan aku plax..org yang ko x suke..ko rapat plax sekarang. kalo x nak tegur aku sorg x kesah lorh..tapi ngan kawan aku pon ko wt cam gitu..pegi sensorang,..x ingat kitorg langsung.. ko plax wat kitorg nih mcm bersalah at sume org..supaya org nampak ko je yang paling baek..hhrrmmm x pernah pon ade org campai "berbulu" ngan aku..urrr PELIKnye=.="
suke nak buat orang laen menyirap at ko en..aku dah janji x nak cakap lagi bende nih..tp macam ko plax yang cari pasal..uurrr(blurnye aku-,-)
dah macam orang buat hal masing2 yang x fikir hal orang laen..(begitu ye??urrmm yelorh kot..huhu) lagi satu yang aku x faham ngan die nih..kalo x faham kn boleh tanye en,,.tapi kalo dah x tahu kenapa x nak bertanya..berdiam diri sahaja nanti sesat jalan(bak pepatah kate) --->macam dah tahu sume walaupon x tahu..
lau aku x kesah pon..aku x tahu?? aku tanye je.. x kesah lorh org laen nak cakap ape pon..aku tye sblh..diorg x faham..so aku bertanye tok kebaikan sume en,. nanti same2 tau ape yg kite blajar. janji kite berani!! ORITE!! :)

Wednesday, July 13, 2011

salah aku ke??

aku salah lorh asenye...sume aku..hrrmmm
aku memang teruk en.. nak nagis?? xnk!! tp aku tgh nangis..argghh!! ag pon td x sengaje..aqief ugut ak sbb uh suh pgg brg die..hadoiyai..ag pon gurau je mse uh..hrmm salah ak jugak sebb tnduk at die., aku takot die bg tau at die..coz bnde uh ak gurau2 je at budak2 pompuan nih.. nina plax bg tau psal mlm uh at aqief=.="
malu lorh aku kalo hafiz tau.. susahnye bile dah terlajak.. cmne aku nak ckp..(malu sangat2 O__O)
hafiz dah geram at aku plax..urmmm 1st time seyh die cmnih ngan aku..ha!! amek ko!! kn kne ngan die..alorhh..aku x suke lorh kne marah mcm gini..x boleh x boleh!! lau boleh aku xnk bnde nih terjadi lagi..awak!! maafkan saya :(
arrgghh!!! perasaan aku jd x mnntu=.=" seseorg!! tolong blasah aku!! ggrrr~
pada mulenye..aku xtau kenapa hafiz tetibe je wat muke cm taik(aku x tau nk cari ayt ape..2 je yg aku terfikir mase uh) mcm2 aku fikir..aku tanye yaya..urmm yaya ckp maybe sebab ko gurau ngan sir aidil ot..(aduh!! ke situ plax..die kn sir) urmm tah lorh.. smakin aku asah otak aku nih pe yang aku telah buat..akhirnye otk aku jadi kecut(haha) x jumpe2 pe kesalahannye..akhirnya penyelesaiannya adalah..aku biakan die tenang..setelah uh baru aku tau yg die marahkan aqief..hrrmmm
tapi....x sangka aku yang terkene..arrgghh!! lagi aku pusing nih..aku langsung x faham..=.=" (kefahaman yang aku x dapat faham-,-)

td dgn x sengaja aku jmpe abg sem 5 yg tetibe kenyit mata at aku..dr sem lepas dah jd gini.. jumpe je aku mesti kenyit mata(x faham aku..mata die de masalah nih..haha)aku bia je lorh..aku tengok die dah lame macam perhati at aku..(aku wat donno je der) tetibe bile aku ngan yaya ngah duduk at tgkt 1..abg uh leh duduk semeje ngan kitorg=.=" (pehal dah mamat nih) die mnx no fon aku..aku x bg.. then die ajk mkn mlm..aku bg alasan aku puasa..then die ckp lau x puase kew..blh x?? aku x terkate..aku senyum jew..(aku x kan kuar ngan mamat uh=.=) aku x suke die lorh..p yaya de minat die..yaya ckp die manis(eh bute ke minah nih..hahaha jgn marah ye yaya)
hrrmm..aku xde perasaan pon kt laki laen..bukan maksud aku nih les ke hape..cume aku tetap akan setie pada yang satu :)

Thursday, July 7, 2011

x sanggup :(

aku x tau nak balik kl or x..hrmm cmne nih?? aku x sggup plax nak balik sebab die..hrmm
lau aku balik takot jugak lau de pape yang terjadi at aku t.. da lorh hari sabtu 9/7 ade perhimpunan haram..t ade org uh nak budak pompuan tok perhimpunan haram uh..n aku de dgr jugak diorg nak cari dak pompuan pas uh rogol..aduh..menakutkan lorh=.="
macam mane nih kawan2!! aku kebingungan nih..huk3
p ahad nih de kenduri kahwin at umah kawan aku.. then banyak agi barang yang aku tertinggal..hrmm
anis pon nak balik jugak..die da ajak aku pon..keadaan macam x bagi aku nak balik jew..ade je halangan..kenapa nih ek??haish=.="

alhamdullah skunk aku da smpai umah :)
masa dalam perjalan memang teruk giler..byk jalan dah kene road block..pergh!! 5 jam lebih at dalam bus uh..x macam bangang plax en..haha bapak aku da membebel coz lame giler die tggu..cmne lorh aku nak cepat en..bknnye aku yg drive=.=" lau aku leh kawal jalan uh xpe lorh jugak..haishh
campai je umah mcm2 makanan de..huhu kenyang seyh..:)

mari menabung :)

wow!! banyaknye duit!!!!! duit syilingnya bkn main byk agi,,pergh!! rajinnya ayah aku menabung. duit kertas pon ade. ayah aku suh kire duit syiling..dah cecah cmpai 200 lbih uh..lom kire duet kertas ag.. ayah aku nak tukar ke duet kertas mase uh..sebab dah penuh duit dalam tin uh.. ayah ak gune tin biskut besar uh.. bile aku tengok mase uh..aku rase cam nak buat je. yang penting kesabaran uh.. biar sikit2, lame2 jadi bukit..en en en!!huhu
lau boleh aku nak cube lebih drpd ayah aku..insya'allah(macam dapat je aku nih=.=" ayah tu keje..ko uh blajar lg sengal..haha)

dalam cluz td..mcm bese lorh..urmm blajar pon x sangat. yg seronoknya pasal adobe flash..bende uh aku dah penah blajar time form 5.. juz basic die jew..yg aku igt aku penah buat pergerakan putaran bumi n pergerakan cusor bentuk tapak kaki anjing..huhu comel :) buku ajaran die pon masih simpan ag. tp disebabkan da lame x blajar, so jd lupe en. hrrmm naseb bek penah blajar..lau x..aku rase takot aku x leh nak bawak subject uh..bnde2 nih mesti banyak explore..sebenarnya aku minat gile ngan animation nih..aku teruje bile tgk cerita cartoon n movie manusia betul with cartoon cam real..wow! sejak tuh aku terpesona.. dalam diri aku dah terniat nak bkrja macam uh. walaupon bidang nih macam mncbr ckit coz sir amy(sir bru comel..hehe(: ..) ckp..kwn die kje buat cite boboy boi uh dpt gaji ckit..coz org kurang amik perhatian cgt pasal animation.. padahal kje nih unik taw. aku tengok ramai kot yang minat cerite mcm nih. yelorh..may be orang nak tunjuk pelakon manusia sbnr je kot.. pe tidaknye..cuba korang bayangkan kalau tibe2 dunie nih cume hanya menayangkan tentang animasi sahaja..kemungkinan besar,., artis pon dah kurang.. gaji artis pon secoik..(Ok hape..haha) patotnya org macam nih yang dapat anugrah taw..haha x masal.. banyak mggunakan seni.. ce tengok cite AVATAR..pergh!!! cam real en..cite cm uh lorh patot jadi cntoh..1 dunie nih tengok..mengambil masa yang agak lame jugak die nak menyiapkan..terbaek lorh dari die..memang patut dapat pujian :) 1 lagi cite final fantasy yang ke bape tah..pon nampak real..
lau aku x dapat keje uh,.. jadi designer or photographer..hrmm tp..aku harap jugak animasi nih.. sir amy pon sokong lau aku keje dlu wat smntre slame sathun ke tok amek degree..coz at kptmbp nih banyak blajar at dalam paper..kite mesti amek pgalaman dlu..aku pon ckp at die..at kptmbp nih pelik..spatotnya perlu focuskan pada project je.. sir amy de ckp..lau amek degree nih..pgajar at sana aggap kite nih dah ade macam pengalaman..so lebih baek keje dlu tok pengalaman :)

Wednesday, July 6, 2011

keseorangan :(

hrmm..xde pe yang best pon at dlm cluz uh cgt. aku nak masuk cluz 2..meriah ckit cluz uh. de yaya, ain, ude, watashe..aduhh!! nak masok jugak! nak masok jugak!
macam2 yang aku fikir.. hrmm nak masok ke x, nak masok ke x..da lorh "org laen" uh ade..lau boleh aku xnak lihat..mama ngan hafiz same je..tolong jangan cakap sebab jodoh=.=..aku x suke.. cukup lorh yang lepas uh..biarkan jadi kengan pahit..lg pon ad jgk org yang pernah aku x trime..haishh!! cumy!! tolong bertindak wahai budak=.="
bile aku masok t..kang tkot yaya plax naek. pas uh ude marah t eayka xde kawan. peningnya!!!! aku lagi lorh..eayka mesti ade mijah. anna n norina..
akhirnya..aku tukar jugak ngan shima...hrmm tp dengan syarat..aku xkan buat surat uh..:)
setelah aku buat keputusan uh..aku bersemangat ckit..huhu tp aku kecewa jugak ngan keputusan nih..macam mane ngan eayka :( n ade lorh jugak ak x sanggup nak tggalkan cluz uh..tp disebabkan projectnya mengakibatkan group so ak akan tukar..aku hanya serasi dengan yaya ku sayang..haha

lamenyeee~~ xnampak kekasih hati,..haha hari nih pon xnampak langsong batang hidungnya..bukan sengaja xnak jumpe..cluz pon berbeza. susahnye,,, jarak rumah antare die ngan aku pon jaoh..(masalah masalah..haha)
tetibe..dengan tidak sengajanya aku terbuka wall die..trnmpk die men komen ngan pompuan..hrmm msti lorh jelez weyh :( tp x mgkin lorh ak nak marah x tntu pasal plax en..member die kot. (cumy..jangan nak jeles sangat lorh kan..haha) tp..hati aku cam.......xde ape lorh..(jangan fikir sangat lorh ngok..haha)
well..aku tetap sayang ko lorh! haha


Tuesday, July 5, 2011

x sedap hati

entah kenapa aku x mo masok cluz.. ikutkan hati, lau boleh x nak masok kelaz..
byak alasan yang aku ada kenapa aku xnak masuk.
bukannya aku x bersyukur ak dapat cluz 1..aku cume x blh nak ngam lagi kot..asenye..hrmm
hari prtme ak masuk cluz..tibe2 que tye aku.."nak tukar cluz x ngan rafiq??" "x kot..xpe lorh" pas uh..tbe2 aku fkir ak nak tukar..
then ak ckp ngan dak2 umah..diorg x bg coz diorg nak bg rafiq ngan shima sensorang..haha
habis?? ak nih camne plax??? urmm
diorg suh stay coz t mek xde kwan plax..hrrmm tp lmbt plax..1 bln lebih plax uh.. npe perlu mek xcident?? moge2 mek cepat sehat..(AMIIINN)
yaya pon x bg aku masok cluz 2..tp dlm hati die suh aku masuk cluz 2..die de ckp..t ko x focus plax..kan ade aum..(hehe ku trsengih sndrian..haha)
hrrmm..macam mane nih=.=
hati aku bebahagi(TOOLOOONNGGGG!!!!)
lame jugak ak brfkir..last2 ak trpkse tnduk ngan kputusan aku nih..aku akan stay cluz 1..:)
selamat kembali semula ke kelas 1 cumy:)

tibe2 hafiz cakap aku pelik=.=
pelik sebab ak x suke tengok ayam berjalan kot-,-
yup!! memang aku x suke :( teramat x sukenye..huhu
cube korang tengok..ade ke bile jalan kene kepale uh kedepan kebelakang kedepan agi kebelakang ag..haha x penat ke ohh ayam oii~ yang menengoknya pon penat seyh..haha
cube korang try..:D
yang x disangka2-->untuk pertama kalinya..hafiz YM ngan aku..haha menci awak cangat2!! <3
pada mulanye malu nak YM(keran diriku sungguh berharga..haha ade kene mengene ke??x masal jew=.=")..haha(mengong)
mesti die baru buat,. mcm kuno plax=.=" (jangan marah eh..mmg saje nak kenekan awak XP haha)

sebulan yang tiada apa2

Huh!! Lmenye x “berblog”(haha) hamper sebulan katekan..huhu ini sume gara2 bill broadband=.=” kalau bukan pasal bill yang dah lame aku x bayar uh(RM200 lebih tau x), mesti aku dah boleh berinternet(ayt..haha) tapi aku dah bayar sekarang..huhu(kebenarannya:aku malas nak bayar bill uh sebab uh bill sebegitu tiggi..hohohoho) Hrrmm..mcm2 kejadian yang berlaku selama sebulan nih..

time befday ak yang sebenarnye
Sume dak bola tampar kene tido at umah sewa fida tok smntre waktu nih(2 hari 1 malam). Pada 31.5, diorg cakap diorg akan kne kan aku(aku mmg x caye pon..huhu). Sume budak2 nih dok lepak at depan umah..tok bincang cheers kptmbp nih. Mase dah mnnjukkan mase pukul 1 lbih kot, x silap aku lorh. Aku dah merasakn yang diorg memang takkan dajal aku pye..hohoho time aku ngah borak ngan mas at sebelah, tibe2 mas lari n aku telah merasakan kesakitan at belakang aku..pas uh tibe2 ramai datang kat aku baling telor..haha aku memang x boleh nak berdiri mase uh. Bile aku lari sume kejar aku sambil membaling tepong plax..huhu then aku kejar dak2 pompuan plax campai lorh kat depan summit, pusing 1 taman nih..akhirnya membuahkan hasil..aku dpat kejar 2 orang..haha bukan main bising giler mase uh. Then bile at depan umah..diorg baling air kat aku=.=” hoho bile tengah seronok tibe2 ade makcik nih dating marah2(dah sudah..habis lorh kitorang..haha). Memang kene bebel..haha tp kejap je lorh..huhu
lepas mandi n nak ciap2 g tido..tibe2 iera mnjrit(kot) ckp nmpak de bende at bilik uh..aduh..!! aku dah lorh penakot,.hape agi..aku menangis lorh..mas bagi aku dengar surah yaasin. Ayid pon nangis.. memang agak menakutkan jugak lorh mase uh..huhu


pada hari pertandingan bola tampar at ipoh
1st game mmg aku x men..aku jd simpanan..urmm 1st game uh kalah lawan kl..n then 2nd game pada keesokannye campai lorh game akhir aku terus men..kitorg dpt no 4..urmm mmg lorh ad masalah..mslah kecik pon boleh jadi masalh jgk..tpu lorh kalo xde gadoh kecik2 uh..hrmm bnde2 uh aku dah buang jaoh2..malas nak fikir..wat mrosakkan pemikiran aku jerk..haha

bile dok kat umah
hrmm..aku dok umah jew..x kuar2 pon..paling jaoh yang aku pegi pon tandas..hehe urrgghh!! Bangon pagi, kemas rumah, masak kalo lapar, dok lipat baju..tengok tv, hrmm cenggini lorh aku laud ok umah..memang malas gile nak kuar. Orang ajak aku kuar pon macam2 alasan yang aku bagi,. Bile petang, ayah mama n adik dah balik umah..baru lorh aku happy. Bile sume ade., memang meriah gile., ade je yang kelakar., asek ketawa jew..(bahagianya bile bersama..huhu)


pada hari bapa
aku masak ayam sambal., tibe2 mama cakap “x ucap hari bapa kat ayah kew??” hehe..hape ag..aku pon cakap lorh sambil mnjerit “ayah!!”.. “pe!àayah aku menyahut cm aku jugak lorh..hehe
selamat hari bapa!!” “huh”(sambil wat muke)..kitorg sume pon ketawa..memang kalakar mase uh.. “kakak dah masak sempena hari bapa nih., sedap aw” “uuhh mne sedap nih” (tapi tetap bertambah jugak aku tengok) haha

*warne oren-->aku *warne biru cair-->ayah

bile sepupu ajak kuar jumpe makcik
kalo aku dah kate x nak pegi..memang aku xnak..bile dah duduk rumah nih mmg sumenye malas.. aku x suke bile org buat keputusan tanpa bagi tau aku..pas uh suke cakap berulang2=.=” nyampah aku.. die asek pakse aku je..kalo aku pegi pon aku dapat ape?? Bukannya ade ape2 pon. Buang masa aku je. Time pegi uh memang aku diam je..x banyak cakap pon..aku wat muke lorh..tp aku cover..hrmm mcm gini lorh aku lau dah kene paksa..

2 hari sebelom nak daftar at kptmbp
mama aku ajk g pantai remis at klang. Mesti lorh aku ikut..da lame gile x brseronok 1 keluarga nih. Kitorg gerak waktu malam..singgah at umah adik ayah aku. Esok pagi baru kitorang gerak ke pantai..huhu
kitorang pegi at tempat yang tersorok ckit..banyak gile kerang, ikan n ala2. Pergh!! Bukan main seronok time uh..huhu campai kaki terbenam mse cari kerang.. nak cari ala2 nih kene pandai tengok..binatang 2 menyorok kat bawah pasir yg ade tande2..banyak jugak yang kitorg dapat.. bile dah petang ckit kitorang balik..sedar2 ad banyak calr at tangan n kaki..huhu jari ak pon berdarah jugak..:) lpas g pntai msti lorh rase lapar en..pergh!! perut da bunyi mcm nak menyambut raye cine..  DANG DING DONG!!(bunyi da macam hape..haha) mama aku rebus kerang pas uh wat sambal die..perghh!! bukan maen sedap agi uh..huhu


Selama sebulan nih, tu je lorh keje aku yang paling “seronok”..huhu cume yang g pantai je yang paling best <3

Tuesday, May 24, 2011

rindunye~~

baru je bape hari x jumpe rase cam setahun plax..huhu Awak.... saya rindu kat awak la..padahal baru semalam kite jmpe..tadi pon kite jmpe kejap..tp da rindu cangat2:(
hrmm..saya asek fikir je pasal awk punye lapor diri wataniah awak uh. saya harap awak x sedih eh.. may be rezeki awak bukan kat situ.. kizo clothing kan ade pe de hal..hoho :) awak usaha la eh.. saya sokong awak dari belakang(muke bersungguh2 nih :D) hehe
ari nih..awak asek ckp rindu at saya je..(saya?? awak x fikir ke rindu saya kat awak??huhu) awak wat saya gile bayang kat awak aw(tp masih boleh dikawal..hahaha x masal=.=") hari nih awak mecej saya pon pelik2..(demam rindu la konon..huhu) haha x masal je..
saya sayang awak^___^

Saturday, May 21, 2011

befday tersambut awal=.=||

terdengar jritan!!(????)
apehal pulak lah minah sorg nih(ika  mek)=.="
si nina ckp mesti de katak(x mungkin la)
dgn x fikir pape, aku terus g tandas uh.. perghh!!! x memasal aku kene simbah dengan susu tepung yg dah xpired, nescafe, milo basi, maggi yg x habis makan. pergh!! bau yg amat amat amat "menyelerakan"-.-' Dah lah tepung uh mcm brketul2 n dengan baunye yg kuat,. Ya Allah, busuknye bnde 'alah' nih.. bile aku dah kne, msti lah diorg kne jgk..huhu x masal2 diorg ckp "ko asek kne kn org je..nih ko rsekan, kitorg plak kenekan..bhahaha"(aku rse ayt tu kot..yg ketawa uh saje tmbh nk wat gimik ckit kate kan..hoho)
rupe2nye diorg dah lame rancang nak kenekan sebelom befday aku..haiz=,=
yela., ape taknye, befday aku mse cuti sem(31 may 2011)..msti lah x kene en..hoho
bak pepatah kata "jgan disangke air yang tenang tiade buaye"..huhu mcm lbih kurg "ku sangka diorg diam x kena tp rupa2nya rncangan sudah diaturnya tnpa pgetahuan aku",..hoho (amacam??hehe main hentam je nih..huhu)
dengan rambut aku yang berbau busuk nih, walaupon dah di syampu tetap jugak berbau-.-"
diorg nih mmg dah dajal aku..
WAHAI KAWAN2 KU..JANGAN INGAT KORANG BOLEH LEPAS..HOHO
lepas nih tinggal kak ibah, yaya n yana je lagi..tggu ye :D:D *senyuman kejahatan..agagaga XDXD

GAME OVER!!

well..akhirnye final exam sudah habis for sem 2 nih..huhu terasa tenang je bile lpas dr seksaan exam nih..huhu
now! for sem 3 wait for me okay!
hanya tinggal 2 taon je lagi at kolej tabung haji nih=.="
tak sabar rasenye nak merasai kehidupan bekerja n kat situ juga kita akan merasai bagaimana rasa tanggungjawab yang kita akan lalui.
hhrrmm..mesti macam2 cabaran yang sedang menanti kita kan??

pagi2 aku terkejut n terharu sangat bila hafiz pakai baju yang aku hadiahkan uh. aku ingat die maen2 je nk pakai tapi x sangke..hehehe sayang awak sangat2..huhu saya x sanggup nak lepas kan awak n saya xkan lepas kan awak! XPXP

lepas habis exam tadi, ak, yaya, ika, kak ibah n ude pegi KLUANG!!:D kitorg nek kete ude. kitorg gi keluang sebab ika, kak ibah n yaya nak beli tiket g kelantan..huhu sambil2 beli tiket uh, hape agi, kitorg jalan2 la beb..hehe bukannye selalu kita dapat merantau ke negeri laen en en en..hehe

nih lah gambar2 mase kitorg lpas makan n jalan2:D
 comel x kitorg ^____^
 muke nih lah yg aku suke..hehe
 brlgaknye org yg kat bawah nih..hehe
 mcm "charles angle" la plax


 laki bini..hehe(4 madu katekan..haha)
 comelnye bear nih..tuannye pon :) tp lg comel bear..
 ragam bini 2 ngan 3..hehe

urm..bile aku balik je at hostel..tibe2 aku dapat panggilan dari mama.. mama ckp ade tnah runtuh at semungkis kat umah anak2 yatim uh.. OMG!! mama aku ckp mmg teruk td..cmpai mama menangis.. rmai budak yang mati..aku cume smpat tgk at you tube jew..hrrmm moge roh rohnye di cucuri rahmat..Al-fatihah :'(

Tuesday, May 17, 2011

yok tengok wayang!

Haloo!!2x thanz ye yaya sebab belanja tengok wayang :) KONGSI LU LANGSI LU MATI memang best, klakar but yg part ending uh x best la. mcm xde idea jew=.=" bg la gempak sikit, kan kan kan..kihkihkih tau cakap je aku nih..cube ko buat, baru ko tau susaah ke tak(ye tak ye en..huhu).
Lepas tengok wayang uh kitorang pegi pacific., tibe2 gile kitorang datang yang tak memasal en ternampak barang tester uh at tempat make up, ape agi, aku suh la ika make up aku.. Yang aku nih da lah tak pernah pakai gincu merah, tak pasal2 aku pakai n ngan mata aku yang dikenekan dengan eye liner berbling2 gitu..huhu

bibir bukan main lagi menjuih..haha



bukan main melaram lagi tu..hohoho

Sunday, May 15, 2011

jom berbueno!!

Perghh!! Sedapnye merasai kenikmatan kinder bueno nih. 1st time aku makan. Thanks ye Yaya J rasanye memang sedap..huhu Dah lah makan tengah malam plax uh.. Boleh plax Yaya nih mengajak kn. Memamng gemok lah ak nih nanti..haha(tapi jenis badan aku nih tak kan membesar kalu makan banyak mana pun..hehe)

N more thing, thanks ye adik sebab bg kakak jam tangan g-shock J. Akak x mintak ape pon n akak hargai ape yg adik bg. Walaupun awal akak x kesah, nanti kite sambut same2 befday kite eh J sayang adik

Alhamdulillah, selesai jugak kesemua paper but juz tinggal paper ITGD yang tinggal 5 hari lagi. Wait for me ok J Yang ITGD nih aku akan jawab betul2 sebab aku minat gile subject nih..hehe(sebenarnye, dengan sir uh skali aku minat..haha x masal) Dalam banyak2 subject yang aku jawab , Digital Illustratin lah soalan yang paling susah nak jawab. Bukan aku sorang je..sume budak DCGD pon cme. Apa yang aku bace, “se coek” je yang masok L sedih seyh. Paper tu lah yang buat aku keluar paling awal daripada subject2 lain..haiz=.=” Harap2 tak kene repeat, aku berharap kat costwork ak je nih. Kalau lulus costwork aku, aku tak perlu risau la kot..hhrrmm>.<

Ha!! Sebelum aku terlupa, aku nak cerita kelakar yang tak memasal haha.. mase hari jumaat (13-05-2011) but before that mase hari khamis uh Sir Aidil jumpe aku, tetibe die cakap aku ada hari yang tak datang cluz(haiz=.=” x memasal je sir nih), padahal hari2 kot aku datang cluz die but aku accept je n die bg kertas kuning yang bertarikh pada hari yang aku tak datang uh

Die mintak aku buat surat n ofcoz lah kne mintak cop skali en(hadoyaii..nih yang aku malas nih) setelah tibenye hari jumaat dan dengan selesainya exam Digital Illustration, aku n yaya pegi pejabat, sampai je kat pintu terus terjumpe Miz Zuliana(sambil memberi surat cuti)
Miz Zuliana:kenapa awak balik kampung?
Aku:sebab hal keluarga(ish! Kene tipu jugak ke?=()
Miz Zuliana:yelaa..tapi kenapa?
Aku: (aduh, kene jawab ke nih) err..sebab ayah saya(dengan keadaan gelisahnye)
Miz Zuliana:ok jom masuk bilik saya kejap
Sambil aku ikut die, aku toleh ke belakang
Aku:weyh, aku nak cakap ape nih??!
Yaya:ko cakap je pape(ngan muke slumber die yg tade perasaan kesian kat aku=.=”)
Haiz yaya nih, tak membantu langsung=.=”. bile dah sampai kat bilik, Miz Zuliana tanye lagi. Aku nak tipu ape nih??!
Miz Zuliana:ha kenapa awak balik?
Aku:sebab mak saya suruh
Miz Zuliana:yelaa tapi kenapa?
Aku:err..takkan nak tau jugak??(dengan slumber aku mengeluarkan ayat2 cenggitu..hehe)
Miz Zuliana:mesti la..macam2 sebab boleh buat kan, tapi awak tak cakap pun sebab apa kat dalam nih. Saya kene tau jugak
Aku: (adoyaii terpaksa lah aku menipu jugak =.=”) err sebenarnye ayah saya sakit
Miz Zuliana:ayah awak sakit pon kene balik jugak ke? Awak anak yang sulung ke?
Aku: (aduh, banyak tanye plax miz nih=.=”) a’ah...
Miz Zuliana:ayah awak sakit ape??
Aku:ayah batuk da lame...hari tu sakitnye dah teruk(batuk ayah aku uh memang aku x tipu eh>.<)
Miz Zuliana:tak kan takde adik awak kot? Berapa umur die?
Aku:ade..13 tahun. Saya balik pon sebab mak saya. Saya takut pape jadi kat ayah saya(miz nih, takkan tak faham kot >.<)
Miz Zuliana:mak awak keje ape?
Aku:tukang masak Institut Kemahiran Belia Negara(IKBN)
Miz Zuliana:mak awak sorang je ke yang tanggung awak?

................aku diam membisu................

Miz Zuliana:cakap je la. Saya tak makan orang pon(sambil pandang aku)
Aku:a’ah..sejak keadaan ayah saya ****** mak saya sorang sahaja yang menanggung saya. Ayah saya keje sendiri.(time nih lah aku menangis=.=”)
And then aku terlupe(aku nih jenis cepat lupe ckit..hehe) ape yang aku ingat lagi en....
Miz Zuliana:awak DCGD kan? Bpe point final exam yang lepas?
Aku:a’ah.. *.**
Lepas uh die bagi nasihat at aku. Aku pon dengar sambil menangis..huhu..x masal kan. Then akhirnya die nak cop jugak aku punya surat.
Miz Zuliana:saya akan follow awak punya keputusan dari semasa ke semasa. Kalu ade pape masalah awak perlu jumpe kaunseling, die pasti akan bagi awak semangat tak pun mentor awak, untuk ringan kan masalah awak. Saya pun bukan nye orang kaye pun
Aku:terima kasih(sambil menangis)
Miz Zuliana:kawan awak yang kat luar tadi tu tau x?
Aku:tau..Cuma die seorang sahaja yang tau.
Miz Zuliana:xpe2, saya simpan rahsie awak.
Mase keluar dari bilik HEP, tengok2 yaya, ude, ika n kak ibah dah ade kat depan. Sume tertanye2 kenpa aku menangis. Die marah ko ke? Tak dapat cop? Habis kenapa ko menangis? Aku geleng je..huhu Aku menangis je sampai dalam kereta ude J
Lepas aku tenang n dah sampai kat Parit Raja baru aku bagi tau hal sebenar..niat sebenarnye nak menipu miz uh tapi tak sangke real jadinye..hehe(x masal je)

And tak lupe jugak, hari nih hari jadi pakwe aku al-hafiz kizo J SELAMAT HARI JADI SAYANG ^__^ semoga panjang umur dan murah rezeki ye. Saya harap awak suke ngan hadiah yang saya berikan tuh walaupun tak seberapa en..hehe^__^
n sory pasal kene tepong td..ini sume rancangan ude n the geng..hehe

Sunday, May 8, 2011

HIDUP SEBELUM MENEMPUHI FINAL EXAM SEM 2 (esok je lg kot, ayat macam lambat lagi jew..huhu)

Kring! Kring! Kring! Kring! ßringtone tak leh blah..haha Tengok2 Hafiz call. Awk ckp awk bukak FB sebab da tak tahan..hehe x sangka akhirnya awak bukak jugak..huhu (awak takkan tahan punya..haha)ßayat menganjing :D Tbe2 awak tye “awak baru bangun ke?”(aduh!! Mne die tau nih??), “eh,xde lah, ngah baring2 je =)”(hehe..terpaksa tipu seyh). Ini sume gara2 malam tadi lah, melayan yaya, yana, nina, kak ibah dan ika sebab nak tengok movie(adeh!!haha). mmg x disangka akan tengok movie tu(HAIYYOOO!!) Tau tak kitorang tengok movie hape?? Nama movie uh “tuuuuttt”(hahaha..mne blh tau XP) Menjerit2 kitorang tengok(masaya’Allah=.=”) 1st time b****!!Haha(mengucap cumy, mengucapJ) Lepas Hafiz call, aku tengok jam, ADUH!! Cumy cumy..ko sedar tak sekarang pukul berapa?? Pukul 2 ko tau x?!! Haiyyooo!! Kalau mama tau, habis ko. Jangan wat cenggitu lagi yee(: (maaf mama, malam tadi tido dalam kul 5 asenye..hehe). dah la nak final exam, boleh agi wat perangai tp naseb baik ada study ITGD dan PE2(fuuuhhh......)esok exam PE2(masih ada masa nih tok paper lain..hoho)

Eh! Eh! Cumy cumy..jangan merepek merapu lagi eh..pegi study cepat!! Ooppss!!! Wait2 dulu der.. sebelum tu, aku nak minta maaf kat mama kalau ada salah dan silap kakak ye mama. Kakak takut kalau tiada sokongan dari mama. Mama cakap “jangan lupa solat n solat hajat ye..mama akan doakan kakak”J dan lagi 1, kakak terharu gile bila mama balas mesej yang kakak hantar sempena hari ibu “kakak n adek lah harta mama dunie n akhirat..kakak lah harapan mama n ayah, smge kakak tercapai cita2 kakak”. Lepas baca mesej uh, hape lagi..aku menangis teresak2 lah..huhu(cengeng lah ak nih J)

Tok ayah pula, kakak pon sama nak minta maaf..dulu kakak selalu melawan cakap ayah..tapiii tu dulu..sekarang kakak da besarJ dah boleh berfikir secara matang(nape?? Selama nih ko x matang ke??HAHAHA..tak masal). Kakak suka borak ngan ayah, dekat ngan ayah. Ayah kelakar sangat, suka buat lawak sampai tergelak terbahak2(HAHAHA). Tak tau lah nak cakap camne kalau kehilangan family nih. Kakak sayang sangat family kita. Adik pon sama. Walaupun hanya 4 orang yang tinggal dalam rumah nih..tapii rasa macam 6, 7 orang kan..haha

Adik, sekarang kakak dah tak duduk kat rumah sangat, dah tak leh tido came2 selalu. Bila kakak balik dapat lah kita tido came2 at depan tv tu en..huhu Adik selalu nak dekat ngan kakak, suka sangat nak tau rahsia kakak tapi kakak tetap bagi tau jugak en J. Sume kakak luahkan kat adik. Maafkan kakak lau de wat salah at adik, selalu marah kat adik ke, maafkan kakak eh. Doakan kakak selamat menduduki final exam nih ye J

Hye kawan2 kuuu J harap2 korang boleh jawab final exam nih ye J jangan asek dok bukak FB je..hehe Ak nak mintak maaf aw lau aku ada tersasul cakap or salah silap aku yang tak disengajakan dilakukan ke..huhu selama aem 2 nih macam2 peristiwa yang kita lalui en..ketawa, menangis, meraung(hahaha..tak masal)

Tok hafiz lak..sebenarnye saya tak tahu nak panggil awak ape..saya x biasa panggil awak hafiz or aumm sebab dah terbiasa panggil kekanda en..sume nih gara2 baru kenal punya pasal lah nih..HUHU pape pon sye nak ucapkan semoga awak boleh jawab final exam nih dan dapat keputusan yang cemerlang eh (AMIIIINNN). Saya nak minta maaf lau de wat awak terasa or wat awak marah ke (ada ke??hehehe) Yang penting awak tetap yang saya sayang <GOOD LUCK>

DOAKAN AKU DAPAT KEPUTUSAN YANG CEMERLANG DER J